de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment
Kiqit, het kennisplatform voor recruitment

Kiqit, kennisplatform voor recruitment

Kiqit, kennisplatform voor recruitment

Recent is Kiqit gelanceerd. Omdat wij bij HetRecruitingKantoor ontwikkeling van het recruitmentvak een warm hart toedragen, sluit Koen Roozen, partner bij HetRecruitingKantoor en HetMobiliteitKantoor, zich als expert selectie aan bij Kiqit, het kennisplatform voor recruitment.
Op dit kennisplatform vind je alles op 1 plek om nog beter te worden in het recruitmentvak:
  • kom in contact met meer dan 1.250 recruiters en recruitmentmanagers
  • wordt nog slimmer door de trainingsvideo’s, whitepapers, podcasts, blogs en nog veele meer
  • leer alles over deze veertien recruitmentonderwerpen:

Kiqit onderwerpen

 

  • of je neemt contact op met experts voor jouw brandende vragen in de ‘ask the expert’ boards.

Kiqit de experts

wat is Kiqit, het kennisplatform voor recruitment?

Met inmiddels 1.250 leden is Kiqit, het kennisplatform voor recruitment, de plek waar recruiters hun kennis up-to-date houden en bouwen aan het netwerk. Kiqit is er voor iedere recruiter: voor wie net start tot de recruiter die gepokt en gemazeld is. Steeds komt er weer nieuwe, actuele content en trainingen bescchikbaar in de de vorm vanblogs, video’s, podcast en whitepapers van experts uit ons recruitmentvak. Als vakidioten sparren we met elkaar in de diverse groepen die de community kent over de laatste ontwikkelingen, slimme tools en thema’s zoals selectie, recruitmentmarketing, sourcing en de candidate experience.

wat kan je verwachten bij het topic Selectie?

Selecteren is meer dan cherry picking van een cv. Het start bij de vacature-intake met de hiring manager en stakeholdermanagement. En ja, natuurlijk kijken we ook naar het sollicitatiegesprek met kandidaten,  het selectieproces en onboarding niet!

Goede selectie begint bij een gedegen voorbereiding. Samen met de vacaturehouder achterhaal je wíé je zoekt en welke selectiecriteria je in de procedure toepast. Als het nodig is overtuig je de vacaturehouder dat een schaap met 4 poten voldoende is. En waarom dat zo is. Door mét de vacaturehouder samen de voorbereiding te doen, leg je de basis om samen te selecteren. Alle spelers in het spel weten immers wat er wordt verwacht.

Tijdens de prescreening pak jij je rol als professioneel selecteur. Niet passende kandidaten elimineer je voortijdig. Op die manier worden alleen de best passende kandidaten uitgenodigd voor een selectie-interview.

Over interviewen gesproken… dit is een vaardigheid die jij als recruiter tot in de puntjes moet beheersen. Dat betekent dat je weet wat een goede gespreksstructuur is en welke vraagtechnieken er zijn. Je weet hoe je bijdraagt aan een goede candidate experience. En is er een lastige situatie tijdens het selectie-interview? Dan weet jij hoe je hiermee omgaat.

Na de selectie-interviews zorg jij als ware scheidsrechter dat er een solide selectiebeslissing komt. Op basis van de juiste informatie en goede argumentatie. Zo selecteren jullie samen die nieuwe medewerker die met recht een toppresteerder kan worden genoemd.

Naast de voorbereiding, prescreening, interviews en selectiebeslissing omvat het thema selectie zoveel meer. Denk aan AI, discriminatie, assesments, feedback geven aan kandidaten, pre employment screening en nog veel meer.

wacht niet langer en Let’s Kiqit!

Wil je meer weten over Kiqit, klink dan op deze link: Kiqit. Je kan je natuurlijk ook direct aanmelden voor een gratis basis lidmaatschap.

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

informatie

Geplaatst op 11 juli 2020
Tags
Delen