stabiele instroom van schaarse kandidaten

ondersteuning bij moeilijk in te vullen vacatures

essentieel voor toekomstgerichte werving

Kandidaten een vacature mailen kan iedereen. Een serieuze dialoog starten en een relatie opbouwen vraagt om de juiste mindset en specifieke vaardigheden. Dat vraagt om vakmanschap. Om inzicht in de arbeidsmarkt en kennis van jouw kwaliteiten als werkgever. Maar ook om de juiste werkmethoden en zicht op hoe talent naar werk zoekt.

Met een zorgvuldig opgebouwde talentpool beschik je altijd over gekwalificeerde kandidaten die je snel kunt aannemen tegen een fractie van normale recruitmentkosten. Gestructureerd en persoonlijk.

Talentpools bieden een duurzame oplossing voor terugkerende vacatures die lastig zijn. Het is jouw talent pipeline opgebouwd via een slimme mix van sourcing en candidate nurturing. Het resultaat? Een unieke relatie met potentiële kandidaten.

Samen bepalen we de doelgroep, recruitmentbehoeften, juiste structuur, contactstrategie en omvang van jouw talentpool(s). Onze talent sourcers versterken jouw recruitmentkracht en ontplooien relaties met het zeldzame talent dat jij zoekt. Jouw unieke talentpool kan je realtime inzien en eventueel in eigen beheer overnemen. Vanzelfsprekend volledig AVG proof.

bespaart tijd
en kosten

structureel concurrentievoordeel

duurzame relaties met zeldzame talenten

zorgvuldige verwerking conform AVG

enkele organisaties waarvoor we talentpoolen

case: meerdere Java ontwikkelaars werven

vraag
Een organisatie met ruim 20.000 medewerkers worstelt met het werven in extreem schaarse doelgroepen (o.a. softwareontwikkeling). HetRecruitingKantoor wordt gevraagd een aanpak te bedenken om vijftig Nederlandssprekende Java softwareontwikkelaars aan te trekken.

aanpak
Schaarse kandidaten als Java ontwikkelaars werven vraagt om een lange adem; er zijn veel contactmomenten nodig om deze kandidaten in beweging te krijgen. We adviseren om met talentpoolen een persoonlijke relatie met deze doelgroep op te bouwen. Na een scan van de arbeidsmarkt stellen we vast dat de ambitie te hoog is en komen we tot een (nieuwe) doelstelling: 20 Java professionals aannemen.

resultaat
In zes maanden benaderen we duizend kandidaten twee keer en duizend kandidaten één keer. Iets meer dan 35% reageert en uiteindelijk spreken we 90 kandidaten. We introduceren 83 geïnteresseerde kandidaten waarvan er 5 al snel in dienst treden. Verder beschikt de opdrachtgever over een solide talent pipeline met 200 relevante kandidaten. De IT-directie is enthousiast en groot voorstander van het talentpoolen.

creëer ook binding met verborgen talent

meer weten over talentpoolen?

stel Koen je vragen via dit formulier of een van de andere opties

je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen (zie ook ons privacy statement)

altijd in contact
met kandidaten
voor toekomstige vacatures