de basis van sourcing
(én meer!)

laten we jouw recruitmentuitdaging
eens een stuk kleiner maken

Iedereen die ons kent of volgt weet dat we bij HetRecruitingKantoor graag onze kennis delen met anderen. Waarom? Omdat wij ons vak leuk vinden en een steentje willen bijdragen aan de professionalisering ervan. Vanuit kennisdeling ontstaan waardevolle relaties en sommigen worden in de toekomst klant en dat maakt de cirkel rond. Een mooie win-win, toch? Twee van onze beste sourcers nemen je drie uur mee in hun dagelijkse werk als sourcer en geven je inzichten en tips waar je echt wat aan hebt.

sourcing is de nieuwe realiteit

Het vak recruitment heeft zich flink ontwikkeld. De ene recruiter specialiseert zich in recruitmentmarketing terwijl iemand anders zich toelegt op het vinden van bijzondere kandidaten in schaarse doelgroepen. Hoewel de ‘360 graden recruiter’, die van alle markten thuis is, langzaam uit beeld verdwijnt, ontkom je er als recruiter vaak niet aan om zelf te sourcen naar goede kandidaten. Wij leren je graag hoe je effectief kandidaten zoekt, vindt en verleidt.

datum, tijd & locatie

We starten maandag 3 juni om 14.00 uur met de training en deze eindigt om 17.00 uur. De training is bij HetRecruitingKantoor (Winthontlaan 200 Utrecht, goed bereikbaar met OV en je kan gratis voor de deur parkeren).

We ontvangen ongeveer 12 – 16 deelnemers. Per organisatie kunnen maximaal twee mensen zich aanmelden. Je kunt je aanmelden voor woensdag 21 februari of een andere datum.

wat ga je leren

We hebben een mooi programma voor je met de volgende onderwerpen:

 • Hoe employer branding, recruitment marketing en sourcing elkaar (kunnen) versterken.
 • Wat is sourcing en wanneer zet je het wel of niet in?
 • Hoe bouw je de funnel op, wat zijn redelijke ratio’s en hoeveel tijd zit er in sourcing?
 • Neem jouw (interne) opdrachtgever mee in de kansen en beperkingen van sourcing.
 • Leer de boolean zoekopdrachten waarmee je kandidaten vindt.
 • Hoe je beter inzicht krijg in jouw doelgroep.

stel zelf je programma samen

We geven je graag de keuze om enkele onderwerpen te kiezen voor de training.

 1. Sourcen op persona’s: identificeer meerdere specifieke doelgroepen per vacature en begrijp hoe je gericht kunt sourcen.
 2. Tooling: krijg inzicht in de belangrijkste online platforms, sociale media en tools die van pas komen bij het vinden van geschikte kandidaten.
 3. Effectieve screening: ontdek handige tips en methoden voor het beoordelen en selecteren van potentiële kandidaten.
 4. Ethisch sourcen: leer welke overwegingen je moet maken bij het gebruik van sociale media om kandidaten te screenen en te evalueren.
 5. Sourcing en recruitment: ontdek hoe je een effectieve samenwerking tussen sourcing, recruitment en HR kunt opzetten.
 6. Managen van verwachtingen: leer hoe je de waarschijnlijke uitkomst bepaalt en de verwachtingen van je (interne) klant kunt managen.
 7. Sourcing automation: krijg inzicht in veelgebruikte tools, de voordelen die ze bieden en waar mogelijke risico’s liggen.
 8. Talentpooling: bouw en onderhoud een pipeline met potentiële kandidaten voor toekomstige vacatures.

de meest gekozen onderwerpen behandelen we in de training

voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is perfect als je als recruiter of beginnend sourcer meer wil weten van sourcing, maar iets minder geschikt voor zeer ervaren sourcers. Corporate recruiters en freelance recruiters kunnen kosteloos aan deze training deelnemen.

deze experts verzorgen de training

Koen Roozen loopt al 25 jaar rond in de wondere wereld die recruitment heet. Mensen die hem kennen omschrijven hem als een recruitmentjunky. Als partner vormt het gezicht van HetRecruitingKantoor. Daarnaast is hij recruitment trainer, gastpreker, blogger én voorzitter van de Recruitercode. Voor hem is recruitment het mooiste vak dat er bestaat.

Koen Roozen
partner @ HetRecruitingKantoor

Daan Dolstra is de enthousiaste expert sourcer die uitdagende posities snel en efficiënt invult. Hij heeft brede kennis en ervaring in diverse industrieën, met als specialisatie complexe IT-functies. Hij werkte o.a. voor Legian, Wortell, KPN, PGGM en de Nederlandse Spoorwegen. Hij is sourcer maar bovenal geïnteresseerd in het menselijke aspect van recruitment!

Daan Dolstra
expert sourcer @ HetRecruitingKantoor

meld je gratis aan voor deze unieke training

Deelname aan de training is gratis. Na aanmelding rekenen we op je aanwezigheid. Bij afmelding later dan 1 week voorafgaand aan de training of no show brengen we €195,-  afmeldingskosten in rekening.

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 MB, Max. aantal bestanden: 2.
  kies de extra onderwerpen waarover je nog meer wil leren

  we gaan correct met je gegevens om (zie privacy statement)