kijken voorbij de crisis op de arbeidsmarkt

tijd voor een radicaal andere benadering van instroom
30 maart 15.00 – 17.00 | Utrecht

de crisis op de arbeidsmarkt

Op veel plekken verstoort het personeelstekort de bedrijfsvoering. Schiphol kon vorig jaar onvoldoende beveiligers inhuren, reizigers haalden hun vlucht niet en Benschop vertrok. Bijzonder, maar niet uniek. Restaurants gaan op zondag dicht, treinen rijden niet en ziekenhuizen stellen operaties uit. Het tekort aan mensen dwarsboomt op grote schaal het operationele proces en belemmert de groei van organisaties. We beleven de grootste arbeidsmarktcrisis sinds tijden. En deze gaat niet weg.

de oude recruitmentreflex

Volstaat de oude recruitmentreflex? Recruitment is hot, maar waar ligt de echte oplossing? Jarenlang streefden recruiters naar een lage ‘cost per hire’ en veel plaatsingen per recruiter. Recruitment was de ‘stand alone’ afdeling, waar weinig mensen met beperkte middelen zoveel mogelijk nieuwe medewerkers moesten aannemen. De focus lag op vacatures invullen en samenwerking met hr klonk als een vies woord. Gaan organisaties met deze insteek deze arbeidsmarktcrisis oplossen? Loont het terugvallen in oude reflexen, wat extra recruiters inhuren en campagnes opschalen nog wel? Is deze crisis duurzaam op te lossen met geld of vraagt deze om een andere aanpak.

tijd voor een nieuwe aanpak

De krapte op de arbeidsmarkt blijft bestaan en meer van hetzelfde doen, verandert niets aan je structurele recruitmentkracht. Je instroom op orde krijgen vraagt om een andere benadering. Niet alleen beter gaan recruiten, maar ook de opties als inhuur en werk uitbesteden ten volle benutten en daarbij goed luisteren naar alle wensen van alle werkenden. Breekt total workforce management (TWM) in Nederland bij grote en kleinere organisaties eindelijk door? Tijd voor een goed gesprek met experts.

programma

  • 15.00 ontvangst
  • 15.15 keynote door een specialist met een praktijkcase van TWM
  • 16.00 ronde tafel gesprek over TWM
  • 17.00 afsluiting

datum & locatie

Donderdag 30 maart | HetRecruitingKantoor | Winthontlaan 200 Utrecht

keynote over Total Workforce Management

Maarten Hansson

Global head of integrated workforce management bij Novartis

“Getting work done in the right way and in the right place by pulling all the stops”

Focus op de werkbehoefte, niet alleen op het benodigde talent of de rol. En betrek alle interne en externe kanalen in de geboden oplossing. Wanneer je daar nog een locatiestrategie aan toevoegt, heb je ineens een groter bereik. Resultaat: lagere totale kosten van je workforce, beter en sneller toegang tot talent en minder risico.

Maarten was bij KPN in India verantwoordelijk voor het organiseren van uitbesteedde IT-activiteiten en heeft als global head of workforce strategy bij Philips een total workforce strategie ontwikkeld. Op dit moment implementeert hij een integrale workforce strategie als global head of integrated workforce management bij Novartis.

Hij neemt je mee in het ‘workforce ecosysteem’, de verschillende oplossingsrichtingen, de concrete resultaten en deelt zijn waardevolle praktijklessen.

stuur ons je vraag en win

Een panel van experts gaat met elkaar in gesprek over de bijdrage die total workforce management kan leveren aan het verbeteren van de instroom van medewerkers. Ook beantwoorden zij vragen uit het publiek. Heb je een vraag of een stelling? Stuur deze voor maandag 27 maart in via het aanmeldingsformulier. Onder de aanwezigen die een vraag of stelling insturen, verloten we 3 exemplaren van het boek ‘Het Einde van HRM’ van Roeland van Laer.

over Het Einde van HRM

Vaak is hr-beleid alleen gericht op werknemers in vaste dienst en niet op álle werkenden in een organisatie, terwijl bij veel organisaties medewerkers werken die anders kijken naar werk. Medewerkers die als zzp’er of externe dienstverlener werken, worden vaak overgeslagen in het hr-beleid. Met alle gevolgen van dien.

Het is aan hr om de uitdagingen van de workforce of the future aan te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. Het oude hr-paradigma moet worden losgelaten en plaatsmaken voor nieuw denken. Dit boek geeft een overzicht van deze veranderingen en een nieuw model voor een duurzame totale workforce-strategie. Een must voor iedere hr-professional die de regie wil pakken en voorop wil lopen.

drie experts die hun inzichten delen

Als HR professional ondersteunt Saskia op interim of projectbasis bij verandermangement, HR, reorganisatie en recruitment. De afgelopen jaren was Saskia verantwoordelijk voor de groei en cultuurontwikkeling bij diverse scale ups.

Saskia Kitaman
HR Interim Manager & Recruitment Business Partner

Robert was HR verantwoordelijk voor o.a. DPD en GGN. Zijn bekwaamheid strekt uit van reorganisaties, organisatorische en culturele integraties en leiderschapsontwikkeling. Robert heeft een duidelijke visie op hoe organisaties hun instroom weer op orde kunnen krijgen.

Robert Verkroost
HR Interim Manager & Consultant

Roeland is partner bij Labor Redimo, auteur en veelgevraagd adviseur. Hij ontwerpt en implementeert innovatieve HR-strategieën en -oplossingen o.a. gericht op instroom. Als head of talent acquisition stond Roeland aan de basis van Total Talent Management bij Alliander.

Roeland van Laer
Partner & auteur

meld je aan voor deze unieke meestersessie

Alle sprekers zijn gevraagd omwille van hun expertise. Je kunt je hieronder aanmelden of een vraag of stelling indienen. Deelname is mogelijk op basis van uitnodiging of door het kopen van een toegangsticket (à € 95 p.p.).

 

we gaan correct met je gegevens om (zie privacy statement)