sourcen:
schaarse
kandidaten
vinden

sourcen

Herken je dat? Je weet waar jouw schaarse talent zit maar deze kandidaten gaan niet in op jouw mooie vacature. Passieve kandidaten zelf benaderen (sourcen) is een passende aanpak voor deze recruitmentuitdaging. Maar sourcen is niet eenvoudig; het is arbeidsintensief, vraagt om volharding en past vaak niet in de overvolle agenda van recruiters. Onze recruiters ondersteunen je met sourcing as a service.

gekwalificeerde kandidaten
vinden die zelf niet reageren

groter bereik voor
technische en IT vacatures

een efficiënt selectieproces
door zorgvuldige prescreeening

voor 1 vacature of
op abonnementsbasis

Nederlandstalige Black Belt
sourcing recruiters

diepgaande kennis
van techniek en IT

sourcing-as-a-service: wij bereiken talent

Een groot deel van de latente baanzoekers bereik je niet voldoende met recruitmentmarketing. Met onze sourcing-as-a-service geven wij jouw recruitmentkracht een boost, vinden en benaderen kandidaten voor jouw lastige vacature of talentpool. Onze actieve marktbenadering gaat uit van diepgaande kennis van het functiegebied, de doelgroep en de arbeidsmarkt. Vanzelfsprekend gebruiken onze sourcing recruiters de beste technieken en instrumenten, maar ze zijn vooral persoonlijk en vakkundig in hun benadering. Doelgericht en overtuigend.

Via sourcing-as-a-service ondersteunen onze recruiters op flexibele basis bij sourcing voor vacatures. Of je nu direct kiest voor een langere samenwerking, een strippenkaart of sourcen op 1 vacature: wij vinden de beste kandidaten. We verzorgen de prescreening en delen kandidaten real time via een persoonlijk dashboard. Onze sourcing recruiters brengen schaars talent binnen handbereik. Helder en efficiënt.

meer informatie en referenties

latente baanzoekers
op een presenteerblaadje