de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment

ik vond de perfecte kandidaat op mijn telefoon

Omdat we in een digitale samenleving leven, zetten mijn collega Teun en ik Instagram/Facebook in om te werven voor de vacatures van De Huidkliniek. De perfecte kandidaat vinden is altijd een uitdaging, maar zeker nu. De vraag naar huidtherapeuten is namelijk veel groter dan het aanbod en ze zullen zelf niet zo snel solliciteren. Tijdens het traineeship leren we dat het belangrijk is om op een creatieve wijze te zoeken naar kandidaten. En hoewel ik nog maar een relatief kort als Recruiter & Talent Sourcer bij HetRecruitingKantoor aan de slag ben, heb ik veel geleerd over het werven van huidprofessionals. Graag deel ik een mooi succes met je (daar doen we het toch allemaal voor).

Toen Phillip en Koen (de oprichters van HetRecruitingKantoor) vertelden dat De Huidkliniek mijn eerste klant zou zijn, was ik meteen heel enthousiast! Mijn interesse ligt namelijk in de zorg- en schoonheidssector. De Huidkliniek is een grote, gerenommeerde speler die zich richt op het aanbieden van cosmetische behandelingen. Het is prachtig om deel uit te maken van het team van De Huidkliniek en om top professionals te vinden die bijdragen aan de groei van dit mooie bedrijf

Voor sourcers biedt social media een enorm aanbod van potentiële kandidaten in verschillende sectoren. Met behulp van de juiste zoektermen en hashtags kunnen wij als sourcer:

  1. talenten vinden die passen bij de vereisten van de vacature
  2. het bereik van De Huidkliniek vergroten
  3. en tenslotte het wervingsproces efficiënter maken.

de kennis opdoen om via sociale media te sourcen

Het leerplatform Social Talent hielp mij bij het leren zoeken naar kandidaten via sociale media. Naast dit leerplatform heeft de begeleiding van de vakmeesters van HetRecruitingKantoor mijn kennis sterk vergroot. Ik heb vooral geleerd hoe ik kennis en technieken goed toepas. Niet in de laatste plaats door onze trainer Laura Hoogendoorn-Loing (shout out naar haar). Inmiddels hebben we er alweer de zesde trainingsdag op zitten. De uitgangspunten van het traineeship dat ik volg zijn:

✅ kleine klassen
✅ intensieve begeleiding on-the-job
✅ de beste docenten met jarenlang ervaring in het vak!

Zeg dus maar dag tegen saaie online trainingen en complexe theorie waar je in de praktijk weinig aan hebt. Tijdens dit traineeship krijg je in kleine klassen intensieve begeleiding van de beste recruiters! Geen enkele vraag is te gek voor onze ervaren docenten. Zij hebben veel professionals opgeleid voor een succesvolle carrière in dit mooie vakgebied.

Interesse? Solliciteer vandaag en start je reis naar de top van de recruitingwereld! De vacature vind je hier.

dit artikel is geschreven door Chara Kaimaki, trainee bij HetRecruitingKantoor

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 20 juli 2023
Tags
Delen