de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment

persoonlijke ontwikkeling hoort bij een traineeship

Intervisie met een coach: dat bleek nog eens een waardevolle ervaring voor mij! Als traineegroep van HetRecruitingKantoor hadden we onlangs een boeiende intervisiebijeenkomst met Jacomine Blok, een professionele coach van HundredDays. Deze bijeenkomsten vormen een belangrijk onderdeel van het traineeship bij HetRecruitingKantoor. Tijdens zo’n intervisie bespreek je de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten waar je trainees tijdens je werk als recruiter mee te maken krijgt.

reflectievragen om over na te denken

Tijdens de bijeenkomst kwamen vragen aan bod zoals: Wanneer voel ik mij als een vis in het water? Waar kijk ik het meeste tegenop? Waar zie ik mezelf over een jaar? Dit zijn vragen die aan bod kwamen tijdens de bijeenkomst. Jacomine daagde ons – de trainees –  uit om deze best wel moeilijke vragen te beantwoorden. Jacomine daagde ons, de trainees, uit om deze uitdagende vragen te beantwoorden. Jacomine benadrukte het belang van zelfreflectie en investeren in jezelf als middel om tot diepere inzichten te komen.

 Jacomine: ‘’Door te investeren in jezelf word je aan het denken gezet. ‘’

Het fijne van intervisie door Jacomine is dat het antwoord niet direct wordt gegeven. Je wordt uigedaagd om hier zelf over na te denken.

omgaan met externe prikkels

Een van de onderwerpen die aan bod kwam, was het omgaan met externe prikkels of afleidingen die van buitenaf komen. Denk hierbij aan het afgaan van een mobiele telefoon of het ontvangen van berichtjes, waardoor het moeilijk is om je aandacht bij een taak te houden. Deze afleidingen leiden tot irritaties en verminderde concentratie. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? We hebben allemaal soms last van de externe prikkels (oftewel afleidingen) die van buitenaf komen. Hoe ga je daar goed mee om?

Een van de oplossing op de externe prikkels is de stilte opzoeken. Maar dat is soms best wel moeilijk als we met veel collega’s op kantoor zijn. Alle werkplekken in het kantoor bezet zijn en iedereen is druk aan het werk. Naast de stilte opzoeken kregen we twee andere goede tips waarmee we meer controle krijgen over de prikkels van buitenaf.

  1. beperk ongewenste interne prikkels

Richt je op één taak en maak deze af voordat je aan iets anders begint of ergens op reageert. Als je jouw interne prikkel om te reageren op een e-mail of berichten kunt uitstellen tot een later moment dat beter uitkomt, krijg je meer rust in je werk. Als je constant en direct reageert op prikkels verlies je focus en word je nog gevoeliger voor nieuwe prikkels

  1. neem de controle over externe prikkels

Collega’s die overleggen met elkaar of kletsen en e-mailtjes; het zijn allemaal externe prikkel;s waar je weinig controle over hebt. Jij kunt meestal niet beslissen wat er om je heen gebeurt. Neem daarom zelf de controle over je externe prikkels. Neem voldoende pauze om je brein onder controle te krijgen, zet de pushberichten van je email en je WhatsApp uit.

Door bewust om te gaan met interne en externe prikkels kun je je concentratievermogen verbeteren en efficiënter werken als recruiter.

Met de waardevolle inzichten die we tijdens deze intervisie hebben opgedaan, kijken we uit naar de verdere groei en ontwikkeling binnen ons traineeship bij HetRecruitingKantoor.

dit artikel is geschreven door Rhoda Kwofie, trainee bij HetRecruitingKantoor

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 20 juni 2023
Tags
Delen