de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment

mijn reis in de wereld van recruitment begint

Drie jaar geleden begon ik als internationaal recruiter in de zorgsector. Mijn werk bestond voornamelijk uit het helpen van zorgprofessionals bij het vinden van hun droombaan in Nederland. Omgekeerd hielp ik tehuizen en ziekenhuizen bij het vinden van geschikt personeel. Het bereiken van deze doelstellingen en het maken van matches was tijdens de pandemie een forse uitdaging. Maar het voelde ook als een enorme beloning wanneer ik wel de juiste match kon maken. Door de voldoening die ik ervoer bij het helpen van klanten en kandidaten, besefte ik dat het vinden van talent mijn talent is.

Daarom besloot ik te starten met de master Human Resource Management aan een internationale universiteit in Berlijn. Tijdens mijn studie voelde ik dat het tijd was voor een volgende stap in mijn carrière. Dit gevoel bracht me bij verschillende vacatures op Indeed, waarbij er één direct mijn aandacht trok: “Ons traineeship sourcing & recruitment biedt jou een unieke combinatie van werken en leren.

“Waarom niet?” dacht ik…

Na aangename kennismakingsgesprekken met Koen Roozen en Philip van Grieken van HetRecruitingKantoor, besloot ik de overstap te maken van internationale recruiter in de zorgsector naar recruiter & talent sourcer. Ik besloot ja te zeggen tegen het traineeship sourcing & recruitment van HetRecruitingKantoor. Nu krijg ik de kans om niet alleen te werven, maar ook zelf actief op zoek te gaan naar kandidaten. Ik ben nu ruim twee maanden bezig aan mijn prachtige reis in de wereld van recruitment. Bij HetRecruitingKantoor volg ik nu een traineeship waarin ik al veel geleerd heb. Dit zijn mijn hoogtepunten van mijn onboarding en eerste maanden:

☕ Enkele weken voor de startdatum werd ik uitgenodigd om te lunchen met mijn nieuwe collega’s. Een attent en zeer gewaardeerd gebaar!
💼 Mijn rooster (welke dagen ben ik op kantoor, wanneer werk ik thuis, wanneer is er een avondworkshop) was vanaf de eerste week duidelijk. Ik kan mijn nieuwe baan goed combineren met mijn studie en privéleven (duim omhoog voor een goede work life balance).
📈 Mijn doelen en verwachtingen werden in detail besproken. Vanaf dag één kreeg ik begeleiding van de besten: @Haroune, @Koen en @Philip (een geweldige kans om samen te werken met fantastische collega’s).
📖 En om eerlijk te zijn, de combinatie van theorie en praktijk is de beste manier om nieuwe dingen te leren!

Dit zorgt ervoor dat ik:
✔️ me volledig kan focussen op zaken die er echt toe doen (en dit leidt tot tevreden klanten en kandidaten).
✔️ me gemotiveerd en ondersteund voel om snel en zelfstandig te presteren.
✔️ minder stress ervaar, omdat het duidelijk is hoe ik kan bijdragen aan de organisatiedoelen.

mijn tip voor organisaties als ze collega’s aannemen

Beste bedrijven, zorg ervoor dat jullie een goed onboardingplan hebben. Dat maakt het leven van jullie nieuwe collega’s een stuk makkelijker!

dit artikel is geschreven door Chara Kaimaki, trainee bij HetRecruitingKantoor

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 2 juni 2023
Tags
Delen