de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment

hybride werken is het nieuwe normaal

Hybride werken is deels thuis en deels op het kantoor werken. We leven in een samenleving die de afgelopen jaren veel is gedigitaliseerd in de bedrijfsprocessen, vooral na de pandemie van 2020. Hybride werken is al een lange tijd ‘in’ bij HetRecruitingKantoor, elke woensdag en vrijdag zijn de thuiswerkdagen en is het kantoor gesloten. Hieronder lees je welke voordelen hybride werken met zich meebrengt.

ongestoord werken

Op het kantoor werken wij met ongeveer 6 gezellige mensen in 1 ruimte, hierbij hebben wij de mogelijkheid om vragen te stellen en direct antwoord te krijgen. De gezelligheid op het kantoor kan zorgen voor afleiding tijdens het werken waardoor jij thuis wat moet inhalen. Culturele trends en levendige verhalen over het weekend zijn hier een hottopic! Thuis hebben wij de mogelijkheid om ongestoord te werken. Deze dynamiek van werken is zeer essentieel, omdat gezelligheid en stilte beide nodig zijn om een week met voldoening af te sluiten.

of een werk-privé balans belangrijk is?

Mensen benaderen, interesseren en aannemen.  Dat is mijn dagelijkse werk. Afgekort als The Big A (benaderen, interesseren, op gesprek krijgen en aannemen) zoals wij dat noemen. Dat is hoe we bij HetRecruitingKantoor te werk gaan. Tijdens het thuiswerken aan The Big A kun je even gaan joggen, de hond uitlaten of dat ene boodschappenlijstje afmaken. Na jouw persoonlijke bezigheid ga je verder met werken totdat je jouw werkdoel van de dag hebt behaald. Een balans tussen rust, herstel en hard werken is belangrijk voor een succesvolle werkdag.

Dankzij hybride weken zijn er veel manieren om in contact te komen je collega’s; (die je normaal niet vaak ziet op het kantoor) via Teams, LinkedIn, Whatsapp etc. Wij hebben een kennisbank waar collega’s al hun vragen dumpen, hier geven wij elke dinsdag gezamenlijk antwoord op tijdens het vergadermoment. Afgelopen dinsdag hebben wij @Calisto geholpen met het schrijven van een gepast bericht bij een connectieverzoek op LinkedIn. We hebben zelf de mogelijkheid gehad om feedback te ontvangen over onze eigen berichten. Een leerzaam moment!

Bij HetRecruitingKantoor kan ik door het hybride werken:

  • een balans vinden tussen gezelligheid op het kantoor en thuis prettig en ongestoord werken;
  • zelf mijn dagindeling bepalen (eerst even sporten en werkuren vanavond nog even inhalen);
  • eindelijk in contact kunnen komen met collega’s die ik misloop op het kantoor;
  • bijkomen van de drukke kantoordagen.

mijn tip voor een uitstekende werkdynamiek?

Beste bedrijven, zorg voor een balans tussen rust, herstel en hard werken op het kantoor.  Een gebalanceerde werkweek kan zorgen voor een effectievere en gelukkigere medewerker!

Interesse in een uitdaging bij HetRecruitingKantoor? Solliciteer vandaag en start je reis naar de top van de recruitingwereld! De vacature vind je hier.

dit artikel is geschreven door Rhoda Kwofie, trainee bij HetRecruitingKantoor

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 4 september 2023
Tags
Delen