de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment

van trainee naar recruitment professional

HetRecruitingKantoor is trots dat Kimberley, Calisto, Daniel en Zico hun traineeship Sourcing & Recruitment hebben afgerond en het diploma hebben behaald. In een intensief jaar met veel begeleiding deden ze belangrijke praktijkervaring op als recruiter. Ze leerden hoe ze de beste mensen kunnen vinden, met geïnteresseerde kandidaten in gesprek kunnen komen en ze vervolgens kunnen matchen met de juiste functies. Dankzij een uitgebalanceerd programma, verzorgd door de beste docenten en ondersteund met online leermiddelen en veel coaching on the job, ontwikkelden zij zich vakinhoudelijk snel tot jonge professionals in recruitment.

We zijn onder de indruk van wat zij hebben bereikt en hoe ver ze zijn gekomen. Daarom vinden we het fijn dat Calisto en Zico na hun traineeship bij ons blijven werken als professionele recruiters. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan onze uitdaging om de beste mensen te vinden voor vacatures waar wij aan werken. Zo bouwen ze mee aan het succes van onze klanten. Hoe kijken zij terug op hun traineeship?

impactvolle resultaten voor organisaties

Als ik terugkijk op mijn traineeship bij HetRecruitingKantoor merk ik dat dit een cruciale start is voor mijn groei naar recruitmentprofessional. Het heeft mijn horizon verbreed, mijn vaardigheden aangescherpt en me in staat gesteld om te groeien op verschillende gebieden. Een van de waardevolste lessen die ik heb geleerd tijdens mijn traineeship, is het belang van het strategische perspectief in recruitment. Bij HetRecruitingKantoor benadrukken we het belang van het afstemmen van recruitmentdoelen op bredere organisatorische doelstellingen. Dit inzicht zorgt ervoor dat ik weloverwogen beslissingen neem om impactvolle resultaten te behalen. Ik heb geleerd dat recruitment meer is dan alleen het invullen van vacatures: het gaat over het bijdragen aan de groei en het succes van de organisatie als geheel.”

werken aan vertrouwen

Een ander aspect dat ik heb omarmd bij HetRecruitingKantoor is het belang van ethische praktijken in recruitment. Een van onze oprichters stond aan de wieg van de Recruitercode en natuurlijk onderschrijven wij ook allemaal deze gedragscode. Eerlijke behandeling van kandidaten en bescherming van hun privacy staan centraal in ons werk. Dit resulteert in vertrouwen bij kandidaten en sterke relaties met klanten en belanghebbenden. Het beoefenen van een ethische manier van recruitment is niet alleen de juiste keuze, maar volgens mij ook de sleutel tot duurzaam succes in dit vakgebied.

talentontdekking en wervingsresultaten

In het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over geavanceerde sourcingtechnieken. Ik ben nu bekend met complexe zoekstrategieën, Boolean-operators en modifiers, en maak gebruik van verschillende platforms om verborgen talent te ontdekken en succesvolle plaatsingen te realiseren. Deze vaardigheden hebben mijn efficiëntie en effectiviteit in het wervingsproces aanzienlijk verbeterd.

effectief prioriteren voor succesvolle recruitmentresultaten

Een ander aspect van mijn ontwikkeling tijdens het traineeship betreft mijn focus- en prioriteringsvaardigheden. Soft skills, zoals timemanagement en prioriteiten stellen, hebben een centrale rol gespeeld in mijn groei. Deze vaardigheden helpen me om helder en doelgericht door complexe recruitmentprocessen te navigeren. Zo kan ik consistent goede resultaten behalen.

Bij HetRecruitingKantoor hebben we een cultuur van voortdurend leren en groeien. Ik krijg de kans om up-to-date te blijven, ontvang informatie over de nieuwste trends in de branche en leer van ervaren collega’s en vakexperts. Deze toewijding aan voortdurende ontwikkeling stelt me in staat me aan te passen aan het snel veranderende recruitmentlandschap en voorop te blijven lopen in dit dynamische vakgebied. Mijn traineeship bij HetRecruitingKantoor maakt mijn groei als recruitment professional mogelijk. Het strategische perspectief, de ethische praktijken, geavanceerde sourcingtechnieken en de focus op voortdurend leren: ze dragen allemaal bij aan mijn ontwikkeling tot toprecruiter.

hieronder: uitreiking van de certificaten aan: Daniel, Zico en Calisto (Kimberly ontbreekt op de foto’s).

dit artikel is geschreven door Chara Kaimaki, trainee bij HetRecruitingKantoor

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 25 november 2023
Tags
Delen