de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment

autonomie en vakmanschap in recruitment

Vaak denken we bij een vakman wat weemoedig aan de ambachtsman, de meubelmaker die een meesterstuk aflevert. Inmiddels is vakmanschap een begrip dat je op veel plekken en bij veel organisaties tegenkomt. Het is nog steeds actueel en ook herkenbaar in beroepen zoals die van recruiter. Logisch, want juist deze uitdagende arbeidsmarkt, waarin technologie zich snel ontwikkelt en werkzaamheden veranderen, vraagt om recruitment professionals. En om initiatieven zoals De Recruitercode die een raamwerk van praktische richtlijnen, ethische principes, regels en opvattingen bieden aan recruiters die hun vak professioneel willen uitoefenen.

Dit werpt de volgende vraag op: zijn recruiters die professioneel denken en handelen automatisch vakmensen? Wanneer oefen je een vak uit en wanneer en hoe bereik je het niveau van vakman of -vrouw? Gaat dit vooral over kennis en kunde, passie en persoonlijkheid of een combinatie daarvan? Ligt de focus op het einddoel – het aantal aangenomen medewerkers – of is de weg naar die plaatsingen minstens net zo belangrijk?

Vier professionals (drie vakmannen en één vakvrouw) gingen hierover in gesprek en kwamen tot de conclusie dat de persoonlijkheid niet losstaat van het vakmanschap of meesterschap. En dat dit altijd gelinkt is aan een resultaat dat waarde heeft. Het artikel dat hierover geschreven is kan je hier teruglezen of downloaden.

 

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 22 januari 2023
Tags
Delen