de kennisbank voor amc,
sourcing en recruitment

HetRecruitingKantoor hanteert de Recruitercode

Werk is belangrijk. Je verdient er geld mee, brengt veel tijd door op je werk en met je collega’s. Recruiters spelen vaak een rol bij jouw zoekproces naar een nieuwe baan of opdracht. Veel opdrachtgevers schakelen recruiters in om (lastige) vacatures in te vullen en het proces in goede banen te leiden. Meestal gaat dat goed, helaas niet altijd. Sommige recruiters denken dat ze in het wilde westen zijn en gedragen zich als een heuse cowboy (of cowgirl). Ze schuiven cv’s zonder jouw toestemming door, laten niets van zich horen, sturen je opdringerige berichtjes via of vertellen je een oneerlijk verhaal over de vacature. Jij hebt zoiets waarschijnlijk wel eens meegemaakt.

Maar in ons vak werken ook duizenden professionals die dit soort praktijken afkeuren. Zij willen iedere dag mooie matches tussen werkgevers en werkzoekenden maken. Een aantal van deze mensen heeft de Recruitercode in het leven geroepen. HetRecruitingKantoor stond mee aan de wieg van deze code en Koen Roozen (partner bij HetRecruitingKantoor) schreef eraan mee en is voorzitter van de stichting achter deze gedragscode.

wat is de Recruitercode?

De Recruitercode is een samenhangend geheel van praktische richtlijnen, ethische principes, regels en opvattingen – opgesteld door een groep gepassioneerde en ervaren recruiters. Laten we dat even toelichten. De code bestaat uit ongeveer zeven onderdelen, met elk uitleg over hoe een recruiter zich dient te gedragen om professioneel en kundig met zijn/haar werk om te gaan. Een recruiter registreert zich vrijwillig en persoonlijk bij de code, het register kan je hier raadplegen. Ben je benieuwd naar  de Recruitercode? Deze kan je hier online nalezen.

wat betekent de Recruitercode voor HetRecruitingKantoor

Bij HetRecruitingKantoor willen wij recruitment zorgvuldig uitvoeren, daarom werken wij volgens de Recruitercode. Alle recruiters van HetRecruitingKantoor hebben zich aangesloten bij de code. Dat betekent dat jij erop mag vertrouwen dat we ons aan de volgende spelregels houden:

  • wij benaderen je nooit voor vacatures die niet bestaan;
  • wij werken altijd in opdracht van bedrijven (en vertellen je meestal direct de naam);
  • wij discrimineren niet en honoreren géén discriminerende verzoeken van opdrachtgevers;
  • alleen met jouw toestemming bespreken wij jouw gegevens met onze opdrachtgever;
  • wij nemen nooit contact op met jouw huidige werkgever;
  • wij gaan alleen referenties na die jij ons verschaft;
  • wij communiceren transparant en respectvol;
  • wij geven je altijd terugkoppeling op de lopende sollicitatie/procedure;
  • wij gaan zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om.

Als je vindt dat onze recruiter in strijd handelt met de gedragscode, mag je hierover bij ons een klacht indienen via mail (info@hetrecruitingkantoor.nl). Als onze reactie jou niet tevreden stemt kan je een schriftelijke klacht melden bij de Recruitercode. De procedure vind je hier. Zij zullen – onder normale omstandigheden – binnen 6 weken terugkomen met een reactie of vervolgstappen.

Meer artikelen en updates ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

misschien ook interessant om te lezen

informatie

Geplaatst op 13 september 2022
Tags
Delen