schaarse technische
kandidaten vinden

vraag klant

Een opdrachtgever is wereldwijd marktleider in specifieke machines die gebruikt worden in onder meer mijnbouw en olie & gas. Deze kapitaalintensieve machines worden over de hele wereld verscheept en onderhouden. De “arbeidsmarkt” reikt dus ook wereldwijd en bestaat uit een relatief kleine groep specialisten die elkaar goed kennen. Enkele jaren geleden is een HR-directeur aangetrokken die de HR-aanpak professionaliseert. Een van de onderdelen is recruitment; waar voorheen alle “lastige vacatures” automatisch aan een extern bureau werden uitbesteed, wil men in de nieuwe HR-strategie in principe alles zelf doen. In totaal betreft het jaarlijks ongeveer dertig vacatures. Een interim recruiter wordt aangetrokken om recruitment op te bouwen en vacatures in te vullen. Voor de meest lastige vacatures wordt remote sourcing capaciteit ingeregeld bij HetRecruitingKantoor.

aanpak HRK

Mensen actief benaderen vormt voor deze werkgever de sleutel tot succes, want ondanks haar marktleiderschap kennen veel mensen dit verborgen juweeltje niet. Wekelijks maken we sourcingcapaciteit beschikbaar voor zowel sourcing als talentpooling. Sourcing voor lastige, openstaande vacatures krijgt hierbij prioriteit. De beschikbare tijd die overblijft investeren we in het proactief opbouwen van een talent pipeline voor strategische posities.

Voor sourcing bepaalt de recruiter de prioriteiten. Na gedegen intake gaat de sourcing recruiter op zoek naar passende kandidaten. Binnen zeven werkdagen volgt er een longlist met ongeveer 60 benaderbare kandidaten. Na afstemming met de recruiter benadert de sourcing recruiter alle kandidaten. De rol van de sourcer is benaderen, enthousiasmeren en screenen op harde criteria en arbeidsvoorwaarden. Passende kandidaten worden geautomatiseerd geïntroduceerd aan de recruiter.

resultaat

Dankzij sourcing vinden we relatief snel kandidaten voor diverse vacatures. Alleen al voor de projectmanager benaderen we 90 internationale kandidaten. Binnen zes weken kunnen 3 kandidaten op locatie geïnterviewd worden en wordt de vacature ingevuld. Voor een specialistische HPGR Engineer benaderen we 98 kandidaten, waarvan 40% reageert. Uiteindelijk blijft 1 passende kandidaat over die ja zegt tegen het aanbod. Met sourcing lukt het om vier van de vijf vacatures binnen zes tot acht weken in te vullen.