ervaringen
van trainees

ervaringen van trainees

Ons traineeship vormt de kick-start van jouw recruitmentcarrière. Het éénjarige programma is een unieke combinatie van werken en leren. Je gaat als sourcing recruiter aan de slag bij HetRecruitingKantoor of werkt als corporate recruiter of sourcer bij een opdrachtgever. Tegelijkertijd neem je deel aan ons programma. Wij begeleiden jou en zorgen dat jij een flinke dosis kennis en ervaring opdoet. Samen zorgen wij ervoor dat jij een van de beste recruiters van Nederland wordt! Helder en gedegen. Op deze pagina lees je de ervaring van enkele van onze trainees.

Meer weten? Bekijk onze uitleg over het recruitment traineeship, of ga meteen naar ons complete opleidingsprogramma.

 

Jelle (trainee in 2017)

Jelle Rouwetnaam: Jelle Rouwet
huidige functie: project recruiter
huidige werkgever(s): HRK

persoonlijk en professioneel jezelf ontwikkelen
Hoi, ik ben Jelle, mensgericht en altijd wakker te maken voor een frietje speciaal. Na een master in Human Resource Management startte ik in juli 2017 als trainee. Mijn eerste baan: spannend! Maar ik kreeg goede begeleiding op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het is fijn om te leren van collega’s, experts en via online materiaal. Stapsgewijs leer je dan verschillende onderwerpen. Het was fijn om tijdens de traineedagen ervaringen te delen met collega-trainees en lol te maken. We hebben een sterke band opgebouwd en sommige oud-trainees spreek ik nog steeds.

een kijkje in verschillende keukens
Na mijn traineeship bleef ik bij HRK als project recruiter. Het is leuk dat ik bij veel organisaties in de keuken kan kijken. Iedere organisatie heeft een andere vraag en vraagt om een andere aanpak. Voldoening haal ik uit kleine succesen. Omdat mijn doelgroep (ik recruit IT’ers) niet gemakkelijk is, is ieder succesje waardevol. En als je dan uiteindelijk iemand aanneemt…

plezierig werken in recruitment
In recruitment werk je met mensen in een commerciële setting en ik werk met veel plezier bij HetRecruitingKantoor. Je hebt veel persoonlijk contact en haalt mooie doelen. Als recruiter schakel je snel en houd je altijd oog voor de kandidaat. Denk je dat ons traineeship een mooie start is van jouw recruitment carrière? Solliciteer dan!

Solliciteer direct

 

Mattias (trainee in 2018)

Mattias Vosholnaam: Mattias Voshol
huidige functie: corporate recruiter
huidige werkgever(s): Movares/Solveo

recruitment is in zijn totaliteit zoveel breder
Aangenaam, ik ben Mattias en heb een studie Human Resource Management gedaan. De overstap van de schoolbanken naar het werkleven is echt wel even wennen. Mede dankzij het traineeship van HRK is dit goed verlopen. Dit heeft een stabiele basis gelegd voor mijn carrière; een leerzame en goede start.

een solide basis
Tijdens het traineeship leerde ik dat recruitment veel breder is dan ik dacht. In de basis draait het natuurlijk om het invullen van vacatures, maar er komt veel meer bij kijken, zoals de relatie met je hiring manager, het schrijven van vacatureteksten en searchen. Ik vond het erg gaaf, dat ik de kennis die uit de traineedagen meteen kon toepassen in mijn werk. Vooral van het searchen heb ik veel geleerd. Die tips & tricks pas ik nu nog steeds wekelijks toe in mijn huidige functie. Verder bouw je een sterke band op met collega-trainees en HRK.

ambities helpen realiseren
Het tofste aan mijn baan als corporate recruiter vind ik de gesprekken met kandidaten om te achterhalen of iemand de juiste persoon is voor een functie. Ik haal ook veel voldoening uit het invullen van vacatures. Niet alleen de kandidaat is dan blij, als bedrijf zijn we dan ook enthousiast dat we een nieuwe medewerker aan ons kunnen binden.

Ik kan echt trots zijn als ik vanuit een search op LinkedIn een kandidaat uiteindelijk weet te overtuigen van een carrièrestap. Het maakt mij oprecht blij mensen te helpen met het realiseren van ambities. Dat ik een steentje bij kan dragen aan iemands carrière betekent veel voor mij.

Wil jij ook mensen helpen bij het maken van  een  mooie carrièrestap? Kijk dan naar dit traineeship.

Solliciteer direct

 

Eva (trainee in 2019)

Eva Bastingsnaam: Eva Bastings
huidige functie: corporate recruiter
huidige werkgever: VECOZO

meer diepgang in de rol van corporate recruiter
Aangenaam, ik ben Eva. Drie keer per week lig ik (voor werktijd) in het zwembad. Dat houdt me fris en energiek. Ik wilde de stap naar corporate recruitment en begon daarom in september 2019 aan het traineeship. Het was vooral waardevol om met collega-trainees en met Koen en Philip te sparren. Die begeleiding is essentieel. Hun kennis en ervaring helpen mij – nog altijd – een betere recruiter te worden. Binnen één kwartaal heb ik geleerd prioriteiten te stellen en grenzen aan te geven!

tot recht komen
In mijn rol als corporate recruiter bij VECOZO kom ik volledig tot mijn recht. Alles waar ik goed in ben valt samen: contact met mensen, plannen en coördineren, arbeidsmarktcommunicatie en organiseren. De diepgang die ik in de uitzendbranche miste, kom ik hier dagelijks tegen. Het allerleukst is dat ik als corporate recruiter onderdeel ben van de organisatie waarvoor ik werf.

een enorme kick
Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik voer boeiende gesprekken, houd ervan om te schakelen tussen verschillende partijen en bewaar het overzicht door secuur en zorgvuldig te werken. Het is een mooie balans tussen gesprekken, administratie en overleggen. Af en toe is het vervelend dat je afhankelijk bent van verschillende partijen. Dan duren dingen net wat langer dan gepland en daar baal ik dan van. Maar als de functie ingevuld wordt, geeft dat een enorme kick. Via recruitment ben je binnen een organisatie op veel plekken betrokken en kun je op meerdere vlakken iets bijdragen.

Wil jij ook mooie start van jouw (corporate) recruitment carrière? Klik dan op de button.

Solliciteer direct

 

Wil je meer weten? Bekijk hier onze uitleg over het recruitment traineeship, ga naar ons complete opleidingsprogramma of stuur een appje.

Logo WhatsApp

kick-start hier
jouw recruitmentcarrière