alle vacatures
"zelf" invullen

vraag klant

De directie maakt zich zorgen over de hoge personeelskosten die ontstaan door de inhuur van IT-specialisten. Uit intern en extern onderzoek blijkt dat de organisatie een aantrekkelijke werkgever is. Ze heeft echter geen eigen recruiter en weet niet goed hoe ze schaarse IT-specialisten kan aantrekken. Kan HRK de HR-manager helpen met de werving en een “eigen” recruitmentaanpak opzetten?

aanpak HRK

Allereerst zorgen we dat een goede recruiter (een dame met enkele jaren ervaring) bij het bedrijf aan boord komt. Omdat recruitment opbouwen verre van eenvoudig is, neemt ze deel aan ons recruitment traineeship. Op locatie wordt de recruiter begeleid door een partner van HRK die tevens de complexe onderwerpen voor zijn rekening neemt. Geleidelijk zorgen we dat de recruiter groeit in haar rol en dat we steeds meer verantwoordelijkheden aan haar kunnen overdragen.

resultaat

Na een jaar staat er een stevig recruitmentfundament. De processen zijn op orde, de nieuwe website staat live, er is een uitstekend functionerende talentpool en de arbeidsmarktcommunicatie wordt goed ingezet. En het allerbelangrijkste: de klant heeft een goede recruiter in dienst die helemaal bij de organisatie past en precies weet wat te doen. Het daaropvolgende jaar blijven we de organisatie begeleiden, maar schroeven onze inspanning verder terug omdat de organisatie zelf verder kan met het werven van personeel. Er worden nauwelijks nog bureaus ingeschakeld en minder IT’ers ingehuurd. De kosten van de recruiter, het recruitment traineeship en onze begeleiding zijn binnen het eerste jaar ruimschoots terugbetaald.