alle .NET vacatures
"zelf" invullen

vraag klant

De directie maakt zich zorgen over de hoge personeelskosten die ontstaan door de inhuur van IT-specialisten, .NET specialisten in het bijzonder. Uit intern en extern onderzoek blijkt dat de organisatie een aantrekkelijke werkgever is. Ze heeft echter geen eigen recruiter en weet niet goed hoe deze schaarse IT-specialisten kan aantrekken. Kan HRK de HR-manager helpen met het opzetten van een “eigen” recruitmentaanpak en zelf .NET-ontwikkelaars gaan recruiten met een tijdelijke RPO?

aanpak HRK

Allereerst zorgen we dat een goede recruiter (een bureaurecruiter enkele jaren ervaring) bij het bedrijf aan boord komt. Omdat IT recruitment opbouwen verre van eenvoudig is, neemt ze deel aan ons recruitment traineeship. Op locatie wordt de recruiter begeleid door een partner van HRK die de complexere onderwerpen voor zijn rekening neemt. We zorgen ervoor dat de recruiter groeit in haar rol en gaan steeds meer verantwoordelijkheden aan haar overdragen.

resultaat

Na een jaar staat er een stevig recruitmentfundament. De processen zijn op orde, de nieuwe website staat live, arbeidsmarktcommunicatie wordt goed ingezet en er is een goed functionerende talentpool. En het allerbelangrijkste: de klant heeft een eigen recruiter die helemaal bij de organisatie past en precies weet wat ze moet doen. In het 2e jaar blijven we de organisatie begeleiden, maar brengen onze inspanning verder terug omdat de organisatie zelf verder kan met het werven van personeel. Er worden nauwelijks nog bureaus ingeschakeld en minder IT’ers ingehuurd. De kosten van de recruiter, het recruitment traineeship en onze begeleiding zijn binnen het eerste jaar ruimschoots terugbetaald. Op dit moment ondersteunen we de recruiter op afstand bij haar sourcing en recruiten ze zelf .NET-ontwikkelaars.