jaarlijks 30 Cisco
experts werven

vraag klant

Het bedrijf van de opdrachtgever (de kennisautoriteit op het gebied van IT-networking) telt in 2015 ongeveer 135 ICT-specialisten. De projectenorganisatie heeft een stevige ambitie: jaarlijks groeien met 30 tot 40 hooggekwalificeerde – en dus zeer schaarse – netwerk engineers. Er is geen recruiter in huis en het bedrijf mag weinig vertellen over haar opdrachtgevers en projecten. Recruitment is een zorgenkindje.

aanpak HRK

Voor deze opdrachtgever vinden we een recruiter die het DNA perfect aanvoelt en op locatie aan de slag gaat. Samen zetten we een recruitmentaanpak op die zich richt op het ontwikkelen van persoonlijke relaties. De focus ligt op talentpooling. We brengen 3.500 mogelijke kandidaten in kaart (ongeveer 90% van de totale doelgroep). Na het eerste jaar hebben wij een talentpool met de 1.700 best passende profielen. We bouwen intensief duurzame relaties op met deze mensen en na drie jaar bestaat de talentpool uit ruim 800 kwalitatieve, potentieel geïnteresseerde netwerk engineers. Minimaal drie keer per jaar hebben we contact met deze kerngroep en wekelijks komen geïnteresseerde kandidaten op gesprek bij de opdrachtgever Om de kwaliteit van de relaties hoog te houden wordt het team in 2018 uitgebreid met een sourcing recruiter die een jaar lang door ons getraind en begeleid wordt.

resultaat

Na de opstart van een half jaar, boeken we jaar in jaar uit mooie resultaten. Ieder jaar worden de instroomdoelstellingen omhoog bijgesteld en onze opdrachtgever groeit harder dan zijn concurrenten. Vanuit de unieke talentpool worden circa 150 medewerkers aangenomen en dat tegen kosten die 40% lager liggen dan de benchmark. In 2020 is deze recruitmentaanpak volledig ingebed in de organisatie en nemen vaste recruiters in eigen beheer het stokje over.